הסדר של ייפוי כוח מתמשך מתחלק לשלושה תחומים:
התחום האישי בייפוי כוח מתמשך
ייפוי הכוח בתחום האישי מקנה למיופי הכוח את הסמכות לפעול בכל מה שקשור למקום המגורים (בבית, בדיור מוגן או במקום אחר), לתזונה, לשמירה על אורח חיים דתי או תרבותי, להנחיות הנוגעות להמשך ביקורים בשעות הפנאי (מועדונים, חוגים), לפגישות עם אנשים שאיתם נוהגים להיפגש, וכן הנחיות שנוגעות לשמירה על טיפוח אישי, תספורות, טיפוח, ניקיון, פדיקור מניקור וכו'.
התחום הרכושי בייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח בתחום הרכוש מקנה סמכות לפעול בתחום הכספי, ובכלל זה כל הפעולות הקשורות לניהול חשבון הבנק ולהשקעת כספים, מעקב אחר ההכנסות, פנסיה, תיק ניירות ערך, קרנות פנסיה והשתלמות, ניהול עסק, טיפול בהשכרת נכסים וכו'. המטרה היא לשמור על האינטרסים הרכושיים של הממנה.
עם זאת, נקבעו בחוק הגבלות על הוצאות כספיות גבוהות במיוחד ועל מכירת נכסים. פעולות אלו דורשות אישור של בית המשפט.
התחום הרפואי בייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח בתחום הרפואי מקנה למיופי הכוח את סמכות ההכרעה בטיפולים רפואיים שוטפים, ביקורים בקופת חולים, שינוי מינון תרופות בהתאם להנחיות רפואיות, מתן חיסונים, ניתוח קטרקט וכו'.
עם זאת, ייפוי כוח זה אינו חל על פעולות שקשורות לטיפול רפואי בסוף החיים, בהתאם לחוק החולה הנוטה למות, תשס"ו-2005 . חוק זה מאפשר לאדם להחליט מראש אילו פרוצדורות מאריכות חיים הוא אינו מעוניין שיינקטו, ואת טופס ההנחיות הרפואיות בהקשר זה יש לחתום מול רופא המשפחה. טופס הנחיות רפואיות מקוצר ניתן למלא במשרד ד"ר נירית שולשטיין עורכת דין ונוטריון, במקביל לעריכת ייפוי הכוח המתמשך, כחלק מהשירות.
אפשר למנות לכל התחומים מיופה כוח אחד, ואפשר לבצע מינוי מיופה כוח לכל תחום אחר.